Ezüstérmes a magyar válogatott az U19-es női vízilabda Eb-n Izraelben

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet nyert hétfőn az Izraelben rendezett U19-es Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség honlapja szerint az együttes jó játékkal, magabiztosan jutott a fináléba, a negyeddöntőben az olasz, az elődöntőben pedig a holland csapatot verve.

A döntőben Spanyolország legjobbjaival küzdött meg a Benczur Márton irányította csapat, mely az első félidőben 6-2-es hátrányba került. A magyar együttes a harmadik negyedben nagyot küzdött és 6-5-re felzárkózott, a negyedik szakaszban azonban a spanyolok végig két-három góllal vezettek, s végül 9-8-ra diadalmaskodtak.

A házigazda izraeli válogatott az Európa-bajnokság negyeddöntőjében 8:5-re kikapott az erős holland csapattól. A kék-fehérek remekül játszottak az egész tornán és szombat este is, ám a meccs végén Hollandia jutott a torna négy legjobbja közé.

- Hirdetés -

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI