Egy ciszjordániai tűzváltás során megsebesült nyolc palesztin

Izraeli katonák körözött palesztinok letartóztatására irányuló művelet során
Izraeli katonák körözött palesztinok letartóztatására irányuló művelet során, 2022. augusztus – Fotó: IDF

Nyolc palesztin megsérült ma (hétfő) reggel a Dzsenin melletti Kabatia városban az izraeli katonákkal folytatott tűzváltásban, palesztin jelentések szerint egyikük közepesen-súlyosan. A katonák két körözött terrorista letartóztatása érdekében körbevettek egy házat. A hadsereg szerint az egyik férfi lőni kezdett rájuk, majd tűzváltás után megadta magát. A palesztin jelentések szerint a keresett személy Alaa Zakharna, az Iszlám Dzsihád katonai szárnyának egyik parancsnoka a térségben. Mint kiderült, a másik keresett terrorista nem volt a helyszínen.

A hadsereg azt is közölte, hogy a hadművelet során a városban több helyen tűzváltás alakult ki, és M-16-os fegyvert is találtak. Tegnap este nyolc további keresett palesztint tartóztattak le Ciszjordánia szerte. Az IDF szerint három keresett férfit tartóztattak le Kfar Hizmában, míg további két keresett férfit Hebronban, ahol egy további M-16-os fegyvert is találtak.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.