Herzog várhatóan a jövő héten találkozik Bidennel a Fehér Házban

Biden és Herzog az amerikai elnök izraeli látogatása során, 2022 júliusában
Biden és Herzog az amerikai elnök izraeli látogatása során, 2022 júliusában – Fotó: Haim Zach / GPO

Yitzhak Herzog elnök várhatóan a jövő héten találkozik az Egyesült Államok elnökével, Joe Bidennel a Fehér Házban, első hivatali látogatásán Washingtonban. Ők ketten Biden júliusi izraeli látogatása során találkoztak, és Herzog szerint a látogatás célja az lesz, hogy “erősítse az országok közötti stabil partnerséget”.

Herzog várhatóan jövő kedden, egy héttel a választások előtt érkezik az Egyesült Államokba. Biden mellett a kormányzat, a kongresszus és a zsidó közösség vezető tisztségviselőivel is találkozni kíván. Az elnök elmondása szerint Bidennel “egy sor politikai, biztonsági és gazdasági kérdést, valamint a klímaválsággal kapcsolatos közös kezdeményezéseket fog megvitatni”.

A tavalyi hivatalba lépése óta Herzog több diplomáciai látogatást is tett. Márciusi ankarai útja 14 év után az első izraeli állami látogatás az országban, amelynek során palotájában találkozott török ​​kollégájával, Recep Tayyip Erdogannal. Ugyanebben a hónapban Herzog Ammanban találkozott Jordánia királyával, II. Abdallahhal. Májusban Herzog rövid részvétlátogatást tett Abu-Dzabiban az Egyesült Arab Emirátusok elnökének, Khalifa bin Zayed Al-Nahyannak a halála után.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.