Súlyosan megsérült az IDF egyik tisztje Ciszjordániában, miután elgázolta egy palesztin; a támadót agyonlőtte

Egy palesztin elgázolt egy 20 éves IDF tisztet ma (szerda) reggel a ciszjordániai Beit Huron település közelében lévő ellenőrzőponton, és súlyosan megsebesítette. A helyszínről készült felvételen látható, amint a palesztin elgázolja a tisztet, majd kiszáll, és baltával próbálja megtámadni a katonát, de az meglőtte és megölte. A katonát a kórházban elaltatták és lélegeztetőkészüléken van.

A palesztin egészségügyi minisztérium közölte, hogy a támadó az 54 éves Habas Abdel Hafiz Yosef Ryan a szomszédos faluból, akinek a fiát szeptember óta fogva tartják az izraeli biztonsági erők.

A Modiin Elit-i rendőrőrs parancsnoka méltatta a tiszt magatartását, akinek sérülése ellenére sikerült “a leggyorsabb, leghatékonyabb és legjobb módon befejezni ezt az incidenst, mielőtt a terrorista a fejszével más katonákat vagy civileket is megtámadhatott volna.” Hozzátette, hogy nem volt konkrét riasztás a támadásról, de megjegyezte, hogy “mindig vannak riasztások, velük élünk. “

Jair Lapid miniszterelnök mielőbbi felépülést kívánt az IDF-tisztnek, “aki bátran harcolt egy terroristával, és hatástalanította őt, ezzel emberéleteket mentve meg.” Beni Ganz védelmi miniszter hozzátette, hogy az IDF tisztjének a helyszínen tanúsított magatartása “minden dicséretet megérdemel”.

A biztonsági erők előző este Ciszjordánia több pontján letartóztattak tíz olyan körözött személyt, akiket terrorista tevékenységekben való részvétellel gyanúsítanak, és illegális fegyvereket foglaltak le.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.