Sötét prófécia a nem túl távoli izraeli jövőről

Fotó: Silló Sándor / Izraelinfo

Rina Anati, ismert izraeli demokrácia-párti és korrupcióellenes aktivista a Twitteren tette közzé az alábbi írást.

A tegnapi tüntetésen sokan megkerestek, néhányan udvarias beszélgetésre, de a túlnyomó többség azt szerette volna hallani, hogy mit gondolok, mi fog történni Izraelben az államcsíny-törvények megszavazása után. “Elhiszed, hogy olyan rossz lesz, mint mondják?” – kérdezték újra és újra. “Azt hiszed, hogy Amerika nem fog megmenteni minket?” “Elhiszed, hogy bántani mernének minket?” – faggattak.

Nos, ha a beszélgetéseim valahogy reprezentálják a népességet, akkor úgy tűnik, hogy a többség nem érti, merre tart Izrael. Ráadásul el sem akarják hinni, hogy mi fog történni. Valamiért vannak, akik úgy vélik, hogy a vádlottban van némi tisztesség vagy őszinteség, noha már többször bebizonyította, hogy ő maga a legmegvetendőbb bibista.

Fotó: Silló Sándor / Izraelinfo

Valamilyen oknál fogva (naivitás?) vannak, akik azt hiszik, hogy valamiféle csoda történik, és a közgazdászok, politikusok, jogászok, orvosok sötét jóslatai, Izrael és a nagyvilág értelmiségének meglátásai nem fognak beteljesedni. Vannak, akik valamiért azt hiszik, hogy a fasiszták, a szívtelen rasszisták, a bűnözők és a terrorizmus támogatói kompromisszumra törekednek, nem pedig vallásos nacionalista diktatúrát akarnak.

Vannak, akik valamiért azt hiszik, hogy a nagyszerű és vonzó Amerika, mely a barátunk volt, megvédett minket az ENSZ határozataitól, támogatott minket anyagilag és katonailag, elvégzi helyettünk a munkát, és megelőzi a közelgő katasztrófát. Noha az az igazság, hogy soha senki sem hajlandó háborút viselni egy másik nemzetért, ez ellentmond a természetes ösztönnek.

Az az igazság, hogy Izrael azért értékes az amerikaiak számára a Közel-Keleten, mert demokrácia (volt), és amint vallásos nacionalista diktatúrává válik, előnyből teherré lesz. És nagyon is jól tudjuk, mi történik, ha egy érték teherré válik: a legjobb esetben megszakítják vele a kapcsolatot, legrosszabb esetben harcolnak ellene, szóval ne fogadjanak nagy pénzben Amerikára, Izraellel sem lesz másként.

És mi fog történni Izraelben? Nos vallásos-nacionalista diktatúra lesz, egy ilyen diktatúra minden jellemzőjével: vallási- és nemzetiségi törvények súlyos és aránytalan büntetéssel megerősítve, politikai üldözés lesz, a kormány ellenzőinek bebörtönzése, kommunikáció a kormány nevében, a gazdaság tönkretétele, a gazdasági és tudományos elit menekülése, hivatalos “kultúra” a kormány nevében az underground kultúra mellett.

Káprázatos gazdagság a kormányhoz közelieknek az állampolgárok szegénysége mellett, lesz feketepiac, lesz besúgás, a családok szétesnek, nem lesz oktatás, nem lesz kultúra, műveltség, sem liberalizmus, hanem minden olyan csoport valódi üldözése, amely veszélyeztetné a kormányt, lesz titkosrendőrség, lesz gyilkolás fényes nappal, vérfürdő lesz itt, mint Afganisztánban és Iránban.

Fotó: Silló Sándor / Izraelinfo

És kár, hogy a közvélemény nagy részét elragadják olyan illúziók, hogy nem merik megtenni, hogy van némi tisztességük, őszinteségük vagy szabadelvűségük, amely megakadályozza őket abban, hogy megvalósítsák mindazt, amit elterveztek, hogy nem fognak felakasztani melegeket az utcákon, és nem köveznek meg megcsaló feleséget (de a több feleséggel rendelkező férfi rendben van). Kár, hogy nem értik, hogy mindent elvehetnek az emberektől, és nincs, aki megakadályozza ezt, megvédje a jogaikat.

Tegnap a terrorizmust támogató Ben-Gvir (belbiztonsági miniszter, a szerk) arról háborgott, hogy a rendőrök nem támadták meg a „baloldali” tüntetőket, és volt, aki a tüntetőket terroristákhoz hasonlította, mert ez indokolná a tüntetőkre leadott lövéseket, és valamiért a közvélemény nem veszi észre, hogy ez a cél. Vannak, akik úgy viszonyulnak a bűnözők, a vallásosok és a rasszisták rendszeréhez, mint legitim kormányhoz, amellyel meg kell beszélni a dolgokat és kompromisszumot kell kötni velük.

Nézzék meg Rothmant (az alkotmányjogi bizottság elnöke, a szerk.), ahogy az alkotmányozó bizottságban elhallgattatta Jichak Zamir nyugalmazott főbírót, és pontosan ugyanígy fog elhallgattatni mindannyiunkat. Nézzék meg Szmotricsot (pénzügyminiszter, a szerk.), aki most azt ígéri, hogy majd jogvédő lesz, és ne feledjék, hogy letartóztatták, mert olajat gyűjtött, hogy azzal rátámadjon a Büszkeség menetre. Nézzék meg a (zsidó) terrortámogató Ben-Gvirt, és értsék meg, az általa megszerzett hatalmat ellenünk fogják használni.

És mindaddig, amíg a közvélemény többsége nem érti, hogy hová tartunk, amíg a közvélemény többsége elhiszi egy olyan párt egyetlen szavát is, amelynek egyetlen célja egy vádlottat szolgálni, és az emberei nem jelentenek mást, mint a puccstörvények mellett felemelt ujjukat állami kenőpénzért cserébe, mindaddig, amíg vannak, akik a személyes javukat előnyben részesítik az ország és polgárai érdekeinél, mindaddig ez a puccs sikeres lesz.

Kihasználó és könyörtelen kormánnyal állunk szemben, lásd Gottlieb tegnapi esetét (Egy propagandavideóval Tali Gottlieb Likud képviselőnő autista gyermeke elleni szenvtelen akciónak próbálták beállítani az ellenzéki aktivisták lépését, mellyel szimbolikusan megpróbálták megakadályozni, hogy a képviselőnő reggel szavazni menjen. Utóbb a beszélgetés teljes videófelvételéból kiderült, hogy a képviselőnő vádja hazugság, mert a tüntetőkkel előre megbeszélte és azok beleegyeztek, hogy a gyereket elvihesse az oktatási intézménybe és azt is, nem zavarják meg zajjal gyereket, a szerk.) Ebből rájössz, hogy nincs semmi, amit ne tennének meg. A legaljasabb, legerkölcstelenebb, legcinikusabb propaganda olyan emberektől, akik kihasználják a legnemesebb emberi érzelmeket. Nem olyan, “mintha”, nem “mintegy”, nem “afféle” – hanem valóban AZ. Lengyelország? Magyarország? Vicceltek? Ez Irán.

És hatalmas ellenállás nélkül, a sorok egyesítése nélkül, és az összes csoport: az orvosok és ügyvédek, jogászok és politikusok, az arabok és a zsidók egy erős, a diktatórikus uralmat ellenző csoportba szervezése nélkül, ahogyan a vádlott a Likudot a maga javára használja, nem lesz módunk megakadályozni a gonosz uralmát. És az egyik megoldás a gazdaság határozatlan időre történő leállítása.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.