A szélsőséges és rasszista kormánypárt képviselője a pogrom után a palesztinok elleni erőszak folytatására buzdított

A szélsőséges és rasszista kormánypárt képviselője a pogrom után a palesztinok elleni erőszak folytatására buzdított

Cvika Fogel, Itamar Ben-Gvir ultrajobboldali Ocma Jehudit (Zsidó Erő) nevű pártjának politikusa arra buzdította a Galei Iszrael nevű rádiónak adott interjújában a telepeseket, hogy folytassák a palesztinok elleni erőszakot.

Huvara falut “bezárva és felégetve” szeretné látni “mert csak így fogjuk visszanyerni az elrettentést” mondta a Kneszet képviselője.

“Helyre szeretném állítani Izrael lakóinak biztonságát. Miként tegyük ezt? Abba kell hagyni az “arányosság” szó használatát. Nem vonakodunk többé a kollektív büntetéstől, csak azért, mert az nem felel meg mindenféle bíróságoknak” uszított a palesztinok ellen a vasárnap esti, számos palesztin falu házait és járműveit felgyújtó, lakosait kövekkel dobáló és megfélemlítő pogrom után Fogel mint arról a Walla beszámolt itt.

Számos ellenzéki politikus elítélte Fogelt, sőt még a likudos Joav Kis is. Netanjahu nem szólalt meg az ügyben.

Miki Levy, a Van jövő párt politikusa, a Kneszet korábbi elnöke ezt mondta: „Amíg a koalíció nem távolítja el ezt a szörnyű embert a Kneszet nemzetbiztonsági bizottságának elnöki posztjáról, addig viselni fogja ezt a szégyent Kain jeleként. Ez egy bólintás is már a következő pogrom felé.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.