Most mi van?

Fotó: Silló Sándor / Izraelinfo

Sok a hír és szemfényvesztő álhír, manipulatív hazugság, nehéz a tisztánlátás. Pedig a kép egyre világosabb.

Netanjahu nehéz helyzetben van: ha végrehajtja a puccsot a diktatórikus törvények bevezetése érdekében, akkor a tömegek elkergetik, ha nem, akkor szétesik a kormánya.

Csak egy menekülő útvonala van: ha mielőbb átveri a diktatúra törvényeit.

Hiszen az új törvényekkel több diktatórikus eszköze lesz a népmozgalmak, az állandó tüntetések ellen, és az új törvények mihamarabbi elfogadtatását sürgeti legfőbb motivációja is, hogy megússza bírósági perét. Hiszen a törvényességi fékek elhárítása után már szabadon olyan törvényeket hoz meg, amilyeneket csak nem szégyell, (nem szégyenlős) pl. miniszterelnök ellen nem folyhat per, de ez csak egy a lehetséges számtalan megoldás közül, melyekkel megúszhatja korrupciós ügyeit.

A tömegek egyre fokozódó tiltakozása nyomán – erre nem számított – egyre kaotikusabb a helyzet, nincs ideje tárgyalgatni. Minden esetleges tárgyalásról, kompromisszumról szóló hír csak spin, szemfényvesztés.

Éppen ezért az ellenzéknek a lehető leghamarabb le kell állítani a törvénykezést minden eszközzel. Versenyfutás folyik az idővel.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.