Három izraeli civil sérült meg a Dizengoff utcában egy terrortámadás során

Három izraeli civil sérült meg a Dizengoff utcában egy terrortámadás során

Eddig három sérültje van a csütörtök este történt terrortámadásnak, a sérülteket az Ichilov kórházba szállították, egyiküket kritikus állapotban, nyaki lőtt sérüléssel. A másik két áldozat enyhébb sérülésket szenvedett. 

Az első hírek szerint két támadó volt, egyiküket a helyszínen a rendőrség ártalmatlanította, a másik támadó elmenekült a helyszínről.

Miután az első sérülteket ellátták, újabb lövésekről számoltak be Dizengoff utca környékén a Magen David Adom munkatársai.

Gyors felépülést kívánok minden sérültnek magam és feleségem, Sara nevében nyilatkozta Benjamin Netanyahu Olaszországból. Megerősítjük a biztonsági intézkedéseket. Biztos vagyok benne, hogy nem fognak enyhülni ezek a fajta események, az ország alakulásától kezdve ezzel kell megküzdenünk. 

Nehéz esténk van Tel Avivban írta Yair Lapid, az ellenzék vezetője a Twitteren. Terrorista támadás az egyik legforgalmasabb részén a városnak. Gyors felépülést kívánok a sérülteknek és megerősítést a rendőrségnek és a biztonsági erőknek, hogy hálásak vagyunk az erőfeszítéseikért a nyugalom helyreállításában. A terrorizmus ellen gyorsan, hezitálás nélkül és erős kézzel kell fellépnünk.

Súlyos terrortámadás Tel Avivban nyilatkozta Itamar Ben-Gvir belbiztonsági miniszter. Ebben a nehéz pillanatban imádkozom a sérültek gyógyulásáért, és mielőbbi felépülést kívánok nekik Izrael minden polgára nevében.

A lövöldözéses merénylet a a Dizengoff utcában Tel Avivban csak egy kezdeti válasz a megszállt területeken elkövetett bűnökre, a legutóbb három fiatal meggyilkolására ma reggel nyilatkozta a palesztin médiának Abdul-Latíf al-Kanua, a Hamasz szóvivője.

Ron Huldai, Tel Aviv polgármestere az esti, a rendszerváltás elleni tüntetés résztvevőit arra kérte, hogy saját biztonságuk érdekében menjek haza, és a mai napra függesszék fel a tüntetést.

A hatóságok arra kérik a polgárokat, hogy maradjanak otthon, a második támadót még keresi a rendőrség.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.