Történelmi pillanat

A munkáltatók és a munkavállalók közös nyilatkozatot tettek. Arnon Bar David, a Hisztadrut (szakszervezetek) elnöke az üzleti szféra vezetőinek részvételével megtartott különleges sajtótájékoztatón felszólította a miniszterelnököt, hogy állítsa le a törvénykezést.

“Közös erőfeszítéssel most, mi, együtt visszatértünk a normalitáshoz. Vége! Eddig és ne tovább! Nem lehet tovább megosztani a társadalmat! Hihetetlen, hová jutottunk. A szakadék felé száguldunk. De megállítjuk ezt a folyamatot!” – mondta Bar David.

“Azt hittem, tárgyalások útján, mint mindig, meg lehet oldani a válságot. De nem lehetett. Nem voltak hajlandóak semmilyen tárgyalásos megoldásra. Nem akartunk idáig eljutni. Most együtt, dolgozók és munkáltatók, általános sztrájkra szólítunk fel. Együtt megállítjuk a jogrendi változtatásokat! A demokratikus Izrael minden állampolgára, akik felépítették, akik harcoltak érte…

Miénk az ország, nem a miniszterelnöké! Felszólítjuk, hogy állítsa le a törvénykezést!”

Bar David könnyekkel küszködve beszélt arról, hogy tegnap elbocsátották a védelmi minisztert, mert felhívta a figyelmet a veszélyekre. “Tegnap átlépték a határvonalat. Felhívom Netanjahut, helyezze vissza tisztségébe a minisztert!” – követelte.

Általános, országos sztrájk.

Törölték az Izraelből induló repülőjáratokat is. Ultimátum: a törvénykezés teljes, azonnali leállítására!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.