Merénylet a Jordán-völgyében: két halott, egy súlyos sérült

A merénylet helyszíne – Fotó: Izraeli mentők

Két 20 év körüli nőt meggyilkoltak, egyet pedig súlyosan megsebesítettek péntek délben egy fegyveres merényletben a Jordán-völgyében, Ciszjordániában. Az 57-es út Hamra kereszteződéséhez hívott mentő személyzete arról számolt be, hogy az áldozatok egy autóban utaztak, amelyen lövésnyomokat találtak.

A Zaka mentőszolgálat jelentése szerint a terrortámadás három áldozata közül ketten a helyszínen életüket vesztették. Az izraeli hadsereg keresi a gyanúsítottakat, akik tüzet nyitottak Hamra telepesfalu közelében az izraeli rendszámú autóra, amely ezt követően összeütközött egy palesztin rendszámú járművel.

Az izraeli autóban két húsz év körüli és egy negyven év körüli nő utazott. A halálos lövés a fiatalokat érte, az idősebb nőt helikopterrel szállították életveszélyes állapotban a jeruzsálemi Hadasza kórházba. A palesztinok jelentése szerint két palesztin fegyveres menekült el a helyszínről.

Az autó szélvédője

Az eset a határokon és Kelet-Jeruzsálemben növekvő feszültség idején történt. Az éjszaka folyamán a hadsereg válaszcsapást mért a Gázai övezetre és Libanonra, miközben a Gázát körülvevő izraeli települések szüntelen rakétatűz alatt voltak.

Ezek a tűzváltások a szerdai Széder este óta tartanak – amikor több tucat rakétát lőttek ki Izraelre északról és a Gázai övezetből. A biztonsági erők becslése szerint a rakétatámadásokra az Al-Aksza mecsetben történt szerdai összecsapások miatt került sor.

Ma várhatóan palesztinok tízezrei érkeznek a pénteki imára, a ramadán harmadik napján. Több száz rendőr őrzi a Templom-hegy (Al-Aksza) komplexumát az esetleges konfliktusoktól tartva.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.