A holokauszt áldozataira emlékező szirénaszó alatt hunyt el a 82 éves túlélő, Raya Volitsky

A United Hatzhala önketései a 82 éves holokauszt-túlélő Raya Volitsky temetésén, aki a holokauszt áldozataiért szóló szirénaszó alatt hunyt el 2023 április 18-án. – Fotó: United Hatzhala

A 82 éves Raya Volitsky éppen az áldozatokra emlékező szirénaszó alatt hunyt el. „Reggel tízkor a sziréna megszólalása időpontjában vett utoljára lélegzetet. A családja egy menekülthajóval érkezett, ami bombatalálatot kapott, megölve az édesanyját. Túlélte a holokausztot rokonoknak hála.” – nyilatkozta lánya a Ynet hírportálnak. A United Hatzalah mentős önkéntesei, amint megérkeztek Raya lakásába, azonnal megkezdték az újraélesztést, de több sikertelen kísérlet után meg kellett állapítaniuk a halál beálltát. A helyi temetőben megtartott temetésre is elmentek a mentősök, hogy tiszteletüket fejezzék ki és elkísérjék utolsó útjára az asszonyt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSYnet