Hasít Ganz és az ellenzék a közvélemény-kutatások szerint

Beni Ganz pártja, a Nemzeti Tábor tovább erősödik, már rég beelőzte a Likudot a közvéleménykutatásokban, és az ellenzék is régen kormányt alakíthatna – már ha ma lennének a választások. A Maariv pénteki felmérése szerint is.

A százhúsz fős kneszetben 52-re apadt a kormánykoalíció támogatottsága, viszont az ellenzéki pártok 68 fős többségbe kerülnének. Az ellenzék többségbe kerülését jelezte az utóbbi hetek összes többi közvélemény-kutatása is.

A Maariv felmérése azt közölte, hogy Izraelben tovább folytatódik az elmúlt hetek trendje, a Nemzeti Tábor egyre népszerűbb, már ez a legnagyobb párt, és leelőzte Netanjahu Likudját.

Ezen friss felmérés szerint ma a Nemzeti Tábor 27, a Benjamin Netanjahu vezette Likud pedig csak 26 mandátumot kapna, Lapid Jes Atidja pedig a harmadik párt lett 19 parlamenti hellyel.

A mostani koalíció pártjai kisebbségbe kerülnének 52 képviselővel, a jelen ellenzék viszont kényelmes többséggel kormányozhatna.

Alig pár napja igen közeli eredményt mutatott a 12-es TV-csatorna közvélemény-kutatása is, 28-at adott Ganz pártjának, 24 helyet a Likudnak, és ők 20-at mértek Lapidéknak. Náluk is csak 52-t szerzett a 120-ból Netanjahu koalíciója.

Ráadásul Ganz személyesen is legyőzte Netanjahut, többen tartják Ganzot a legalkalmasabbnak az ország vezetésére, mint ahányan Netanjahut.

Ganz vagy Netanjahu alkalmasabb az ország vezetésére?

  • Ganz (95%, 37 Votes)
  • Netanjahu (5%, 2 Votes)

Összes szavazó: 39

Loading ... Loading ...

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.