Életét vesztette tűzharcban egy palesztin tizenéves Jerikónál

Életét vesztette egy tizenhét éves palesztin fiatal az izraeli hadsereg razziájában Jerikónál, a Ciszjordániában kitört tűzharcban – jelentette a helyi média hétfőn.

Életét vesztette tűzharcban egy palesztin tizenéves Jerikónál

A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma arról számolt be, hogy a Jerikó melletti Akbat Dzsaber menekülttáborban életét vesztette a 17 éves Muhammad Kamal al-Ladaja az izraeli hadsereg katonáival folytatott összecsapásban. Mellette hat további palesztin megsebesült, hárman súlyosan. A katonák két körözött palesztin letartóztatására hatoltak be a menekülttáborba.

A rajtaütést az izraeli hírszerzés szerint a Jerikóban tervezett palesztin terrortámadásokról szóló riasztás miatt hajtották végre. Az elmúlt másfél héten emiatt az izraeli hadsereg szigorú be- és kiutazási korlátozásokat vezetett be Jerikónál.

Az izraeli biztonsági erők tizenhét körözött személyt tartóztattak le Ciszjordániában az éjszaka indított razziában, amelyben a hadsereg katonái együttműködtek a Sin Bet (Sabak) belbiztonsági szolgálattal. Az egységek fegyvereket és lőszereket foglaltak le, és tűzharcba kerültek palesztin fegyveresekkel.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.