Izrael rendelkezik a világ legjobb ár-érték arányú internetével

Izrael rendelkezik a legjobb ár-érték arányú internet-hozzáféréssel a világon – derül ki egy új tanulmányból, amely 117 ország internet-árát és -sebességét hasonlította össze.

Szingapúr lett a második, majd Dánia, Franciaország és Ausztrália következik. Az USA a nyolcadik helyen végzett. Jemen került a lista végére, őt Zimbabwe, Uganda és Kamerun előzi meg, ebben a sorrendben.

Global Internet Value Indexet a Surfshark, egy holland VPN (virtuális magánhálózat) vállalat kutatói készítették, mind a vezetékes szélessávú internet, mind a mobilinternet sebesség-megfizethetőség aránya alapján.

Számításaik szerint Izrael kilencszer megelőzi a globális átlagot, és 200-szor jobb, mint az utolsó helyen álló Jemen.

Izraelben egy otthoni internetcsomag (15 MB plusz internetes infrastrukturális szolgáltatások) nagyjából havi 30 dollárba kerül.

„Még a viszonylag gyors internettel rendelkező, gazdaságilag tehetős országok is túlfizethetnek a világ többi országához képest” – mondta a Surfshark vezető kutatója. „Egyes országokban azonban előfordulhat, hogy lassabb az internet, de lényegesen alacsonyabb árat is fizetnek, ami tisztességesnek tekinthető” – tette hozzá.                   

Ugyanezen vállalat egy másik tanulmányában tavaly szeptemberben Izrael szintén az első helyen végzett a digitális életminőség tekintetében – ez az internetminőség, az ár, az infrastruktúra és a biztonság átfogó mérőszáma. Kiderült, hogy 1 GB mobilinternet ára Izraelben mindössze 5 másodpercnyi munkának felel meg havonta – ez 58-szor kevesebb, mint az Egyesült Államokban.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSNoCamels