50 abszolút igazság az izraeli-palesztin konfliktusról

50 abszolút igazság

A közvetkező, abszolút igaz listát innen fordítottuk. Saját megfogalmazása szerint egy palesztin amerikai írta, aki belefáradt a hülye emberekbe. 50 hasznos és vitathatatlan tényt tartalmaz a palesztin-izraeli konfliktusról, melyekkel tökéletesen egyetértünk.

TÉNY # 1.

Vannak rettenetes és szörnyű zsidó emberek.

TÉNY # 2.

Vannak rettenetes és szörnyű muszlim emberek.

TÉNY # 3.

Vannak rettenetes és szörnyű keresztény emberek.

TÉNY # 4.

Vannak rettenetes és szörnyű arab emberek.

TÉNY # 5.

Vannak rettenetes és szörnyű amerikai emberek.

TÉNY # 6.

Vannak rettenetes és szörnyű izraeli emberek.

TÉNY # 7.

Vannak rettenetes és szörnyű palesztin emberek.

TÉNY # 8.

Nem minden zsidó izraeli.

TÉNY # 9.

Nem minden izraeli zsidó.

TÉNY # 10.

Nem minden zsidó fehér bőrű.

TÉNY # 11.

Nem minden izraeli fehér bőrű.

TÉNY # 12.

Nem minden muszlim arab.

TÉNY # 13.

Nem minden arab muszlim.

TÉNY # 14.

Nem minden palesztin muszlim.

TÉNY # 15.

Nem minden arab palesztin.

TÉNY # 16.

Nem minden palesztin Hamasz.

TÉNY # 17.

A texasiak nem arizonaiak.

TÉNY # 18.

A németek nem hollandok.

TÉNY # 19.

A palesztinok nem jordánok.

TÉNY # 20.

Az egyiptomiak nem palesztinok.

TÉNY # 21.

A születési helyed semmit sem határoz meg rólad.

TÉNY # 22.

Az útleveled nem a politikai véleményed.

TÉNY # 23.

A kormányod nem a te morális véleményed.

TÉNY # 24.

Nem minden zsidó szereti az izraeli kormányt.

TÉNY # 25.

Nem minden izraeli szereti az izraeli kormányt.

TÉNY # 26.

Nem minden palesztin szereti a palesztin kormányt.

TÉNY # 27.

Az izraeli kormányok terrorcselekményeket és erőszakos cselekményeket követtek el a palesztin nép ellen.

TÉNY # 28.

A palesztin szervezetek terrorcselekményeket és erőszakos cselekményeket követtek el az izraeli nép ellen.

TÉNY # 29.

Az Egyesült Államok vezetői olyan dolgokat tesznek, amelyekkel nem értek egyet (pl. 2016–2020)

TÉNY # 30.

Izrael vezetői olyan dolgokat tesznek, amelyekkel izraeliek nem értenek egyet.

TÉNY # 31.

Palesztin vezetők olyan dolgokat tesznek, amelyekkel palesztinok nem értenek egyet.

TÉNY # 32.

Borzasztó, ami az izraeli civilekkel október 7-én történt, és a Hamasz minden kibaszott dolgot megérdemelt, amit az izraeli katonaság velük tett.

TÉNY # 33.

Borzasztó, ami Gázában a civilekkel történik, baromi szörnyű, és nem a legokosabb dolog Izrael számára, és az izraeli katonai tevékenység bizonyos aspektusai háborús bűnök is lehetnek, és nem kell népirtásnak lennie ahhoz, hogy tragikus legyen.

TÉNY # 34.

Kiállhatsz Palesztina mellett anélkül, hogy rasszista, antiszemita szarság lennél.

TÉNY # 35.

Kiállhatsz Izrael mellett anélkül, hogy rasszista, arabgyűlölő szarság lennél.

TÉNY # 36.

Az emberek szeretnek egymással szexelni, és néha a törzsükön kívüli emberekkel szaporodnak.

TÉNY # 37.

Levantéban (A Földközi-tenger vidékén, a szerk.) senki sem bennszülött. A történelemben minden kibaszott birodalom átvonult Levantén. Nincs tiszta őshonosság. És legyünk őszinték: az egész bolygót a Nagy Törésvonalból származó emberszabásúak gyarmatosították.

TÉNY # 38.

A palesztinoknak és az izraelieknek közös az apai bronzkori DNS-ük. Igen, még az askenázi zsidóknak is.

TÉNY # 39.

Leállhatsz a kibaszott történelemleckékkel arról, hogy mit csináltak az izraeli törzsek, mit tettek az oszmánok, mit tettek a britek, vagy bárki más. Kibaszottul LÉNYEGTELEN. A nappaliban egy halom kutyaszar van. Ahelyett, hogy azon vitatkoznál, hogy kinek a kutyája tette a nagyobb szart a nappaliba, inkább koncentrálj arra, hogyan takarítsuk el a kutyaszart, és esetleg tartsuk kint a kutyákat.

TÉNY # 40.

Bárkiknek joguk van csoportosulni, és úgy azonosítani magukat, mint ahogy – csak -azonosítani – akarják – magukat. Amikor csoportként elég naggyá válnak, ezeknek az embereknek joguk van az önrendelkezéshez és az önmaguk tiszteletben tartásához, valamint egy olyan állapothoz, ahol irányíthatják saját sorsukat.

TÉNY # 41.

Akár tetszik az ötlet, akár nem, Izrael állam létezik. Mindaddig fennmarad, amíg az IZRAELI emberek úgy nem döntenek, hogy nem akarják, hogy létezzen. A te véleményed erről az ügyről (ha nem vagy izraeli) kibaszottul lényegtelen.

TÉNY # 42.

Akár tetszik az ötlet, akár nem, egy bizonyos ponton létezni fog egy palesztin állam, és mindaddig tovább fog létezni, amíg a PALESZTIN nép úgy nem dönt, hogy nem akarja, hogy létezzen. A te véleményed erről az ügyről (ha nem vagy palesztin) kibaszottul lényegtelen.

TÉNY # 43.

Nem bombázhatsz egy népet valódi megadásba – a Blitz nem „lágyította meg” a briteknél a morált.

TÉNY # 44.

Nem lehet háborút vívni, és megölni az emberek biztonság-, szabadság- és önrendelkezés iránti vágyát. Elfojthatod. Megpróbálhatod figyelmen kívül hagyni, de így vagy úgy, meg kell küzdened vele. Ez ugyanúgy igaz izraeli, mint palesztin barátaimra.

TÉNY # 45.

A közel-keleti konfliktus megoldását nem találjuk meg a Threads-en vagy a TikTokon, vagy bármely olyan város utcáin, amely nincs kétórás autóútra Jeruzsálem belvárosától.

TÉNY # 46.

Ha a palesztinok szövetségese akarsz lenni, kérjük, továbbra is támogasd a békét, a biztonságot és az önrendelkezést, de anélkül, hogy dehumanizálnád vagy sztereotipizálnád az izraelieket és a zsidókat.

TÉNY # 47.

Ha az izraeliek szövetségese akarsz lenni, kérjük, továbbra is támogasd a békét, a biztonságot és az önrendelkezést, de anélkül, hogy dehumanizálnád vagy sztereotipizálnád a palesztinokat, a muszlimokat és az arabokat.

TÉNY # 48.

Ha ki akarsz állni a béke mellett, próbálj meg az ész hangja lenni, és ne uszíts vagy egyszerűsíts le túlzottan egy eleve kaotikus, bonyolult és mélyen érzelmi kérdést. Segíts az embereknek megtalálni a közös hangot, és segíts csökkenteni a fellángolást. Lehetsz erkölcsös, és kiállhatsz azért, amiben hiszel anélkül, hogy seggfej lennél.

TÉNY # 49.

Igen, fantasztikus lenne az egyállami liberális demokrácia, ahol a palesztin fiúk és lányok izraeli fiúkkal és lányokkal kefélnek, és aranyos babákat csinálhatnak, és mindenki beszél héberül és arabul, és mindannyian egyetértünk abban, hogy a hummusz és a falafel palesztin kaja és finom, a fánk pedig izraeli kaja és finom.

De ennek a csodálatos jövőnek körülbelül annyi esélye van, hogy a közeljövőben megtörténjen, mint amennyire egy 150 centis, 53 éves palesztin kezdőjátékos lehet a Golden State Warriors kosárcsapatban. A kétállami megoldás az egyetlen működőképes megoldás.

TÉNY # 50.

A hummusz palesztin. Ebben megingathatatlan vagyok. (Na, ez viszont már vitatható álláspont, mi inkább közel-keletinek tartjuk, a szerk.)

Meg ne próbálj kötekedni velem!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.