Megnyitották a Gázai övezet és Izrael közötti átkelőhelyeket

A Kerem Salom átkelő, ma reggel – Fotó: Védelmi Minisztérium

Ismét megnyitották a Gázai övezet és Izrael közötti átkelőhelyeket vasárnap – jelentette a helyi média vasárnap.

Megnyitották Kerem Salomnál az Izrael és a Gázai övezet közötti áruszállítást szolgáló határállomást, valamint a személyforgalmat bonyolító, Ereznél található átkelőhelyeket, melyeket kedden hajnalban, a Pajzs és nyíl hadművelet kezdetén zártak le az izraeli hatóságok.

Az izraeli hadseregnek a palesztin megszállt területeken a civil közigazgatást szolgáló egysége, a COGAT bejelentette, hogy az erezi átkelőhelyet egyelőre “részlegesen és fokozatosan” indítják újra a Gázából Izraelbe belépő emberek és áruforgalom számára, és a parti vizekben is újra kihajózhatnak a gázai halászok.

Az izraeli hadsereg és az Iszlám Dzsihád közötti, öt napig tartó rakétaháborút szombat este zárta le az egyiptomi közvetítéssel megkötött tűzszünet.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.