A ChatGPT mögött álló cég vezérigazgatója a rendszerpuccs miatt nem találkozik Netanjahuval

A Miniszterelnöki Hivatal megpróbált találkozót egyeztetni Benjamin Netanjahu számára Sam Altmannel, a népszerű ChatGPT chatbot mögött álló OpenAI cég vezérigazgatójával, de az ügyet jól ismerő források szerint Altman a rendszerpuccs miatt nem volt hajlandó találkozni vele.

A Miniszterelnöki Hivatal kijelentette, hogy “A Miniszterelnökség hivatalosan nem kért találkozót Sam Altmannel”. Az Izraelbe látogató Altman holnap találkozik az ország elnökével, Yitzhak Herzoggal, majd részt vesz egy konferencián is a Tel-Aviv Egyetemen.

Emellett ellátogat a Microsoft Israel Kutatási és Fejlesztési Egyetemére. Altman találkozik Michal Braverman-Blumenstykkel, a Microsoft Israel Research and Development vezérigazgatójával, majd a Microsoft izraeli alkalmazottaival.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.