Az izraeli hadsereg megkezdte a kivonulást a dzsenini menekülttáborból

Az izraeli hadsereg kedden megkezdte a kivonulást a Ciszjordánia északi részén található dzsenini menekülttáborból – jelentette a Jediot Aharonot című újság hírportálja, a Ynet.

A távozás közbeni harcokban életét vesztette egy újabb palesztin fegyveres.

A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériumának jelentése szerint legalább egy ember meghalt, és többen megsérültek a kivonulással egy időben végrehajtott dróntámadásban, illetve az ekkor kitört tűzharcokban. Az akció hétfő hajnali kezdete óta tizenkét palesztin fegyveres vesztette életét.

Az “otthon és kert” fedőnevű hadműveletet kétnapos harcok után zárták le az izraeli biztonságiak. Az akció során több mint háromszáz palesztin gyanúsítottat hallgattak ki, s közülük harmincat letartóztattak.

Az izraeli hadsereg szóvivője, Daniel Hagari korábban bejelentette, hogy a két nap alatt több mint ezer robbanószerkezetet semmisítettek meg, és több tucat fegyvergyártó műhelyben okoztak kárt.

A hadsereg, a Sabak belbiztonsági szolgálat és a határőr egységek szóvivői szerint lefoglaltak házilag készített tíz pokolgépet, huszonnégy M16-os gépkarabélyt, nyolc pisztolyt és több száz töltényt.

Elkoboztak az izraeli közlés szerint terrorista célokat szolgáló több százezer sékelt (több tízmillió forintot), és több tucat kilogramm, robbanóanyagok készítéséhez szükséges vegyi anyagot. Megtaláltak hat titkos föld alatti rejtekhelyet és két titkos fegyverraktárat is.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.