A jogi puccs ellen tiltakozó tüntetőket tartóztattak le a Kneszetben

A rendőrség őrizetbe vette a tüntetőket

Ma (hétfőn) letartóztattak tíz, a jogi puccs ellen tiltakozó tüntetőt, miután a Kneszet üléstermének bejáratánál leültek a padlóra, hogy akadályozzák a koalíció tagjainak a bejutását. A Kneszet gárda tagjai erőszakkal eltávolították őket a helyszínről, és a rendőrség megérkezéséig őrizetbe vették őket.

A tiltakozó aktivisták azt mondták, hogy megpróbáltak a padlóhoz tapadni, hogy kifejezzék “a kormánnyal szembeni civil bizalmatlanságot”. Közleményükben azt írták, hogy a csoport tiltakozásul érkezett a Kneszetbe a koalíció azon szándéka ellen, hogy eltöröljék az ésszerűség elvét, és általában véve előmozdítsák a demokráciát eltörlő törvénykezést.

„A döntéshozók nem értünk dolgoznak” – írták üzenetükben. “Az ésszerűség elve nélkül az állampolgároknak nem lesz lehetőségük arra, hogy helyreigazítást és segítséget kérve forduljanak az igazságszolgáltatáshoz. Ez egy újabb lépés afelé, hogy minket, a nép többségét eltöröljenek és elhallgattassanak” – tették hozzá.

Amir Ohana, a Kneszet likudos elnöke kijelentette, hogy támogatásáról biztosítja a Kneszet őreit, „akik nem hagyták, hogy a törvénysértők bandája blokkolja a Kneszet plenáris ülését, és gyorsan, határozottan és szakszerűen kiebrudalták őket.” Ohana hozzátette, hogy „a lázadókat meghívó Kneszet tagjainak komoly önvizsgálatot kell tenniük a demokratikus eljárás megzavarására irányuló kísérlet miatt – és szigorúan el kell ítélniük az izraeli demokrácia elleni támadást. A Kneszet nem lesz Ayalon.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.