Rálőttek egy izraeli telepesre, súlyosan megsebesült

Rálőttek egy izraeli telepesre a palesztin többségű Ciszjordánia déli részén vasárnap, az áldozat súlyosan megsebesült – jelentette a helyi média a hadsereg és a mentőszolgálat közléseit idézve.

A palesztin merénylő a Nokdim telepesfaluban lakó, 35 éves Alrai Kepahra lőtt rá az úgynevezett Takua kereszteződésben. Az áldozattal utazott kilenc- és tizennégy éves lánya is, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek a széttört üvegszilánkok miatt.

A nyomozás első adatai szerint több támadó várakozott a kereszteződésben egy autóban, majd amikor az áldozatok járműve odaért, egyikük kiszállt és tüzet nyitott.

Az izraeli biztonsági erők ellenőrzik a környékbeli kamerákat, és hajtóvadászatot indítottak a helyszínről elmenekült merénylők felkutatására.

- Hirdetés -

A sérülteket a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházba szállították – írta a Jediot Aharonót című újság hírportálja, a Ynet.

Izraeli adatok szerint az év eleje óta lezajlott izraeli és ciszjordániai palesztin támadásokban 25-en meghaltak, és több mint százötven ciszjordániai palesztin is életét vesztette.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.