Ciszjordániában lelőttek három, merényletre készülő palesztint

Izraeli katonák lelőttek három, merényletre készülő palesztint Ciszjordániában – közölte az izraeli katonai rádió vasárnap.

A tájékoztatás szerint a három férfi a ciszjordániai Dzseninben működő terrorista sejt tagja volt. Autójukra a település határában nyitottak tüzet a biztonsági erők. A feltételezett szélsőségesek éppen úton voltak, hogy egy merényletet kövessenek el.

„A terrorista sejt vezetőjét, Naif Abu Tszuikot megölték. A dzsenini menekülttábor 26 éves lakója volt” – derült ki a hadsereg közleményéből, amely „vezető katonai ügynökként” jellemezte a férfit.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök méltatta az izraeli biztonsági erőket, mondván, Izrael „továbbra is minden időben és mindenhol fel fog lépni azokkal szemben, akik meg akarnak ölni”.

Hazem Kaszem, a Gázai övezetet uraló radikális Hamasz palesztin mozgalom szóvivője közölte, hogy a három palesztin halálát meg fogják bosszulni.

„Az ellenség, amely meggyilkolt hármat palesztin népünkből, meg fog fizetni bűneiért” – tette hozzá.

Szombat este egy Dzseninből származó palesztin Tel-Avivban agyonlőtt egy biztonsági őrt, egy másik biztonsági pedig végzett a támadóval. Ez idén már a negyedik terrortámadás volt Tel-Avivban.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.