Egy izraeli nőt lelőttek, egy férfit súlyosan megsebesítettek Ciszjordániában

Egy izraeli nőt lelőttek, egy férfit pedig súlyosan megsebesítettek egy elhaladó járműből Hebron mellett, Ciszjordániában hétfő délelőtt – jelentette a helyi média hétfőn

A biztonságiak szerint a Názáret és Hebron közötti 60-as úton lőttek az elhaladó autóból az izraeli rendszámú autó utasaira. A kocsiban egy hatéves kislány is ült, de ő nem sebesült meg. Az autót legalább 22 lövés érte, s a közelben is találtak további három golyót.

Az autóban utazó negyvenéves nő életét vesztette, egy 39 éves férfi súlyosan megsebesült. A sebesültet helikopteren Beer-Sevába, a Szorokin kórházba szállították, súlyos sérülései miatt az intenzív osztályon ápolják.

Az izraeli hadsereg egységei üldözőbe vették a gyanúsítottakat, és útelzárásokkal próbálják megakadályozni elmenekülésüket. A Hamasz és az Iszlám Dzsihád nevű iszlamista szervezet üdvözölte a fegyveres támadást.

A hatvanas útnak ebben a kereszteződésében a múltban már többször történt halálos merénylet. Az elmúlt másfél évben növekedett az erőszakcselekmények száma Ciszjordániában.

Nőtt az izraeli civilek és katonák elleni palesztin támadások száma, az izraeli biztonságiak éjszakai razziákon próbálják letartóztatni a terroristákat, és a szélsőséges zsidó telepesek is több bosszútámadást hajtottak végre palesztinok ellen.

Az év eleje óta Izraelben és Ciszjordániában végrehajtott palesztin merényletekben 29-en haltak meg, és többen súlyosan megsebesültek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.