Legkevesebb két palesztin fegyverest megölt az izraeli hadsereg a dzsenini menekülttáborban

Legkevesebb két palesztin fegyverest megölt az izraeli hadsereg a dzsenini menekülttáborban kitört összecsapásban kedd este – jelentette a Jediot Aharonot című izraeli újság hírportálja, a Ynet kedden.

A palesztin egészségügyi hatóságok két halottról és legkevesebb harminc sebesültről számoltak be az izraeli hadsereg rajtaütése nyomán, melyben drónokat vetettek be a palesztin fegyveresek ellen Ciszjordánia északi részén található menekülttáborban.

A menekülttáborba behatoló izraeli egységek elfogtak két keresett személyt, az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet tagjait. Az egyik izraeli páncélozott katonai dzsip egy úton elhelyezett pokolgépre futott, de a járműben lévő katonák nem sebesültek meg.

Délután a Gázai övezet határán kitört zavargásokban az izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint, a 25 éves, Han Junisz-i Mohamed Raduánt, kilencen pedig megsebesültek a lövésektől.

Az övezet határkerítésénél néhány napja ismét megjelentek a köveket dobáló, gumiabroncsokat égető, pokolgépeket elhelyező palesztin tüntetők, s kedden ugyan sikerült áttörniük egy kerítésszakaszon, de nem hatoltak át az izraeli határon.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.