Füst- és könnygázgránátok vakították el a katonákat, megnőtt a feszültség „kék vonalnál”

Libanoni katonák könnygázgránátokat lőttek ki izraeli egységekre, miután az izraeliek füstgránátokkal támadták őket a két országot elválasztó demarkációs vonalnál – közölte a libanoni hadsereg szombaton.

A libanoni katonaság szerint az izraeli erők átlépték a két felet elválasztó vonalat, és földhányást emeltek libanoni területen, ezért bulldózer indult katonai kísérettel ennek eltüntetésére, amelyre az izraeli oldalról füstgránátokat lőttek ki.

„A libanoni járőr könnygázgránátokkal válaszolt, visszaszorítva őket a megszállt palesztin területekre” – közölte a libanoni haderő.

A határon tevékenykedő ENSZ-misszió szóvivője tudatta: a két országot elválasztó „kék vonalnál” megnőtt a feszültség, és az ENSZ mindent megtesz ennek csökkentésére.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.