Ciszjordániában izraeli katonák megöltek két palesztin fegyverest

Megöltek két palesztin fegyverest az izraeli katonák Ciszjordánia északi részén, Tulkaramnál egy éjjeli razzián – jelentette a Jediot Aharonot című újság hírportálja, a Ynet vasárnap reggel.

A Tulkaramtól keletre található Nur es-Samsz nevű menekülttáborban tartott éjjeli razzián lelőttek két, a katonákat megtámadó palesztint. Palesztin sajtóértesülések szerint a 32 éves Abd er-Rahmán Abu Dagesh és a 21 éves Oszaid Abu Ali Dzsabavi vesztette életét.    

A rajtaütés során lefoglaltak fegyvereket, köztük több tucat robbanószerkezetet is, melyek egy részét a földbe rejtették. Az egységek emellett pokolgépek készítéséhez szükséges nyersanyagokra bukkantak, és egy biztonsági kamerákkal és monitorokkal felszerelt katonai irányító helyiséget is találtak, melyet megsemmisítettek.

A razzián súlyosan megsebesítették a felé dobott robbanószerkezet repeszei az izraeli hadsereg egyik katonáját, akit kórházba szállítottak.

Az elmúlt másfél évben megszaporodtak az erőszakos incidensek Ciszjordániában: az izraeli civilek és katonák elleni palesztin lövöldözések, szinte mindennapossá váltak az izraeli hadsereg éjszakai razziái, valamint a szélsőséges zsidó telepesek palesztinok elleni bosszúálló támadásai a merényletek után.

Képek és videók a razziáról a Yneten >>

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.