Harminc elrejtőzött embert szabadított ki egy izraeli kommandó egy kibucban

Harminc elrejtőzött embert szabadított ki egy izraeli kommandó egy kibucban
Néhány az eltűnt és megtalált személy közül – Fotó: rendőrség

Harminc elrejtőzött embert szabadított ki egy izraeli kommandó hétfő este az Ejn Haslosa kibucban, az illetők a Hamasz fegyveresei támadásának kezdete óta, vagyis három napon át voltak a rejtekhelyen – jelentette az izraeli média.

Az eddig eltűntként nyilvántartott emberek közül tizenhatan izraeliek, tizennégyen pedig thaiföldi mezőgazdasági vendégmunkások. Ez a kibuc a Gázai övezet déli határához és az egyiptomi határhoz közel található.

A hadsereg közlése szerint az eltűntek felkutatására megalakított parancsnokságot hétfő este értesítették az elrejtőzött csoport létezéséről. Menesztettek értük egy kommandót, amely meg is találta és biztonságos helyre vitte őket. Az ad hoc parancsnokságot közösen hozta létre a Sin Bet belbiztonsági szolgálat, a rendőrség, több minisztérium és a kibervédelmi szolgálat.

Kedd délután is voltak összecsapások az izraeli erők és Hamasz-fegyveresek között a Gázai övezet északi részének szomszédságában, miután az iszlamista szervezet négy embere a Földközi tenger felől behatolt a tengerparti Zikim kibucba. Az izraeli hadsereg felszólította a még a kibucban tartózkodó civileket, hogy zárkózzanak be otthonukba, majd átfésülték a területet, és megölték a négy fegyverest – közölték hivatalosan.

A Hamasz fegyveresei az övezetből kedd délután ismét rakétazáport zúdítottak Izrael déli és középső részére, Tel-Avivban ismét megszólaltak a légoltalmi szirénák.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.