Ganz és Netanjahu bejelentette a vészhelyzeti kormány megalakítását

Beni Ganz és Benjamin Netanjahu közös közleményben bejelentette szerdán, hogy vészhelyzeti kormány felállításáról döntöttek.

Netanjahu miniszterelnök és a Nemzeti Tábor nevű centrista ellenzéki párt elnöke, Beni Ganz szerdai találkozójuk után jelentette be a vészhelyzeti kormány és egy új kabinet, a háborút irányító biztonsági kabinet felállítását.

Megállapodásuk szerint “a háborús kabinet” öt taggal alakul meg: a kormányfő, a védelmi miniszter és a Nemzeti Tábor elnöke (Ganz), valamint megfigyelőként Gadi Eizenkot volt vezérkari főnök és Ron Dermer, a stratégiai ügyek minisztere részvételével.

Közölték, hogy a háborús kabinetben felajánlanak egy helyet a parlamenti ellenzék vezérének, a Jes Atid pártot vezető Jair Lapidnak is.

- Hirdetés -

A háború idejére kibővítik az eddig is létező biztonságpolitikai kabinetet öt olyan, tárca nélküli miniszterrel, akit a Nemzeti Tábor delegál. Beni Ganzon kívül benne lesz Gideon Szaár, Gadi Eizenkot, Chili Tropper és Jifat Sasa-Biton.

Ganz és Netanjahu megállapodott, hogy a háború alatt nem terjesztenek be vele nem összefüggő új törvényjavaslatot, továbbá annak végéig automatikusan meghosszabbodik minden vezető tisztségviselő hivatali ideje.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.