Az izraeli hadsereg nem szőnyegbombázza a Gázai övezetet

Az izraeli hadsereg nem szőnyegbombázza a gázai övezetet – közölte Richard Hecht katonai szóvivő csütörtökön külföldi újságírókkal.

Hecht elismerte, hogy az izraeli légicsapások „nagyobbak, mint valaha”, de az összes támadást hírszerzési információkra alapozva hajtják végre. A szóvivő elmondta, hogy a hadsereg minden esetben konkrét információval rendelkezik az iszlamista palesztin fegyveresek titkos tartózkodási helyéről.

A légitámadások célja a gázai övezetet uraló Hamasz iszlamista szervezet infrastruktúrájának a megsemmisítése, a terrorszervezet vezetőinek likvidálása – tudatta a szóvivő.

A gázai civilek számára egyre bizonytalanabb a helyzet, az ENSZ adatai szerint közel 340 ezren hagyták el otthonaikat az övezetben.

Izraelben az egészségügyi minisztérium jelentése szerint a háború hatodik napján már legkevesebb 1300-ra emelkedett a szombati terrortámadásban megöltek száma.

Daniel Hagari, a hadsereg szóvivője közölte, hogy eddig 97 családot értesítettek arról, hogy a szombati terrortámadásban a Gázai övezetbe hurcolták szeretteiket.

A Hamasz és az Iszlám Dzsihád állítása szerint 130 túszt tartanak fogva, de médiaértesülések szerint legkevesebb kétszázan lehetnek a Hamasz fogságában az övezetben.

Borítókép: Sebesültek evakuálása egy Izrael által lebombázott épületből a Jabaliya menekülttáborban, tegnap – Fotó: Mohammad Al Masri / AP

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.