Izrael beszivárgókkal végzett a libanoni határnál

Izrael megölt négy beszivárgó terroristát a libanoni határnál, akik robbanószerkezetet próbáltak elhelyezni Hanita kibuc közelében – közölte a hadsereg szóvivője kedd reggel.

„Az izraeli hadsereg megtámadta a terrorista osztagot, amely a libanoni határnál megközelítette a kerítést, és robbanószerkezetet próbált elhelyezni Hanita mellett” – értesítette az újságírókat a katonai szóvivő.

Az izraeli légierő a gázai terrorszervezetek több mint kétszáz létesítményét támadta a Gázai övezetben az elmúlt napon. „A vadászrepülőgépek megtámadták a terrorszervezetek hadműveleti központját, és felszámolták ott tartózkodó terroristákat” – jelentette Hagari. „Megtámadták a Hamasz finanszírozására használt bankot, valamint több föld alatti terrorista alagutat és fegyverraktárakat” – tette hozzá.

Daniel Hagari a Hamasz hétfő este közzétett, egy fiatal izraeli túszt bemutató videófelvételét pszichológiai terrorizmusnak nevezte. „A Hamasz megpróbálja helyrehozni imázsát. Több tucat ilyen videó sem változtat azon a tényen, hogy a világ megértette, mi is az a Hamasz” – mondta.

A gázaiak körében meghirdették, hogy 250 ezer dolláros pénzjutalmat kap, aki információt nyújt a Gázába hurcoltak fogva tartásának helyéről. A Sabak izraeli belbiztonsági szolgálat és a hadsereg nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy ők állnának a lépés hátterében.

Izraelbe érkezett előre be nem jelentett látogatásra Michael Kurilla amerikai tábornok, az Egyesült Államok közel-keleti műveletekért felelős Középső Parancsnokságának (CENTCOM) vezetője.

„Azért vagyok itt, hogy Izrael rendelkezzen mindennel, amire szüksége van önmaga megvédéséhez, és különösen annak elkerülésére fókuszálok, hogy kiterjesszék a konfliktust” – mondta Kurilla a CENTCOM közleményében Iránra és a Teheránból irányított libanoni Hezbollahra utalva. Kurilla magas rangú katonai vezetőkkel találkozik Izraelben.

Borítókép: Libanoni tűz Metulára Észak-Izraelben

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.