Olaf Scholz: A Gázai övezet lakossága is a Hamasz áldozata

A Gázai övezet lakossága is a Hamasz áldozata, és a szélsőséges iszlamista szervezetnek nincs joga a palesztinok nevében fellépni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden Berlinben II. Abdallah jordániai királlyal folytatott megbeszélése után.

A kancellár hangsúlyozta, hogy nem lehet egyenlőségjelet tenni a palesztinok és a Hamasz közé, és mindent meg kell tenni a terroristák által a Gázai övezetben „élő pajzsként” használt lakosság szenvedésének enyhítéséért. Ezért gondoskodni kell arról, hogy bejussanak az övezetbe a humanitárius segélyszállítmányok, az emberek ellátásához szükséges élelmiszer, víz és gyógyszerek.

A Hamasz Izrael elleni támadásának nemzetközi összefüggéseiről kiemelte: nyomatékosan felszólítja a Hezbollah libanoni fegyveres szervezetet és Iránt, hogy ne avatkozzanak be a konfliktusba.

II. Abdallah kijelentette: nem érkezhet több menekült Jordániába és Egyiptomba, a helyzetet a Gázai övezetben és Ciszjordániában kell rendezni.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár Berlinben II. Abdallah jordániai királlyal, 2023. október 17.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.