A vörös vonal

a vörös vonal

Egy egész hétig vitatkozott a világ azon, hogy vajon tényleg lefejezett-e csecsemőket a Hamasz, vagy csak elevenen megégette őket, és hogy valóban közel 1400 embert mészárolt-e le.

Az ENSZ csendben maradt. 

Abbasz csendben maradt. 

Palesztin emberek milliói szerte a világban jobbik esetben csendben maradtak, rosszabb esetben éltették a terrorizmust.

A gázai kórházban történt borzalmas robbanást követő ötödik percben az egész világ azonnal elítélte Izraelt. Nem várt senki vizsgálatra, senki sem vitatkozott. 

Az ENSZ döbbenetét és részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. 

Abbasz arról beszélt, hogy Izrael átlépte a “vörös vonalat”.

Palesztin emberek milliói szerte a világban jobbik esetben csak a közösségi médiában, rosszabb esetben izraeli követségek előtt követelik zsidók halálát és éltetik a terrorizmust.

A Hamasz-terroristák által a közösségi médiába feltöltött videók alapján minden megtörtént, amiről a híradások szóltak. Valóban lefejeztek, megégettek, megerőszakoltak gyerekeket.

Az ENSZ továbbra is néma.

Abbasz továbbra is az izraeli megszállásról beszél csak.

Palesztin emberek milliói szerte a világban jobbik esetben csendben maradnak, rosszabb esetben éltetik a terrorizmust.

Az IDF által bemutatott bizonyítékok alapján a Hamasz a közvetlenül a kórház melletti temetőből kilőtt rakétája hullott vissza a kórház épületére.

Az ENSZ csendben van.

Abbasz arról beszél, hogy Izrael átlépte a vörös vonalat.

Palesztin emberek milliói szerte a világban jobbik esetben csak a közösségi médiában, rosszabb esetben izraeli követségek előtt követelik zsidók halálát, és éltetik a terrorizmust.

Mindeközben:

Tömeggyilkosok mértékletességre szólítanak fel.

A BBC megerősíteni nem tudja, hogy izraeli támadás érte a kórházat, de cáfolni nem meri. Hiába minden bizonyíték.

Az UNRWA, az ENSZ palesztin menekülteket segélyező szervezte csendben hallgat róla, hogy a Hamasz üzemanyagot lopott tőlük.

Nem tudok úgy végiggörgetni a Facebookon, hogy ne legyen minden második poszt megtört családtagok kétségbeesett írása: “reméltük, hogy valahol elbújtál, hogy életben vagy, de ma felhívtak, azonosították a holttestedet kislányom, kisfiam”.

A német kancellár, Olaf Scholz elítéli az egyik berlini zsinagógánál történt Molotov-koktélos robbantásos, szerda reggeli merényletet.

Egy kilencvenöt éves, Auschwitz borzalmait megjárt nagymama eutanáziát kér, a gyerekek, unokák lemészárlásából nincs hova építkezni, nincs hova tovább lépni, a lélek fájdalmát nem csillapítja már semmi.

A vörös vonal át lett lépve. Nincs visszaút.

A Vélemény rovatban megjelenő cikkek nem mindig tükrözik a szerkesztőség álláspontját vagy véleményét.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.