A WizzAir több mint 270 izraeli járatát törölte októberben

WizzAir repülőgép
Fotó: Wikipedia

A WizzAir októberi menetrendjében hetente több mint 270 Izraelbe közlekedő járatát függesztette fel, Magyarországról ez heti 14 járatot érintett – közölte a légitársaság.

A WizzAir október 7-én jelentette be, hogy felfüggesztette járatait Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv között az izraeli légitámadások miatt, egyeztetve a helyi és nemzetközi hatóságokkal.

A WizzAir tájékoztatása szerint járattörlés esetén az érintett utasok választhatnak az ingyenes átfoglalás, a repülőjegy vételárának 100 százalékos visszatérítése, vagy az eredeti viteldíj 120 százalékának WIZZ-kreditben való jóváírása között.

Azok az utasok, akik érvényes foglalással rendelkeznek, de még nem kaptak tájékoztatást járattörlésről, proaktívan kérhetik a jegyek lemondását, és így visszakaphatják a vételár 100 százalékát az eredeti fizetési mód szerint, vagy WIZZ-kreditben.

A WizzAir jelenleg november 15-ig törölte izraeli járatait, de folyamatosan felülvizsgálja a helyzetet. A légitársaság állandó kapcsolatban van az izraeli, a magyar és nemzetközi hatóságokkal, nyomon követi az izraeli eseményeket – közölték.

Hangsúlyozták a WizzAir számára továbbra is utasai, személyzete és repülőgépeinek biztonsága a legfontosabb, így akkor indítják újra a járataikat, amikor már biztonságosnak ítélhető a repülés.

Király Tamás, a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője az MTI érdeklődésére szerdán elmondta, jelentős számú utast érint a WizzAir tel-avivi járatainak szüneteltetése. A téli menetrend szerint Debrecenből heti háromszor indult járat 180-180 emberrel, a járatok eddig szinte mindig teltházasok voltak.

Novemberben bizonyosan nem indulnak repülőjáratok Debrecenből Tel-Avivba, de a repülőtér és a légitársaság reményei szerint akár már decemberben helyreállhat a menetrendszerű közlekedés a két város között – mondta Király Tamás.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.