Több tucat iszlamista likvidálásáról számolt be az izraeli hadsereg

Több tucat palesztin fegyveres iszlamistát ölt meg az izraeli hadsereg a Gázai övezet szárazföldi hadműveletének kibővítésével, ciszjordániai razzián, és a libanoni határnál – tudatta a katonai szóvivő hétfőn

A Gázai övezetben harcoló izraeli katonai erők az éjszaka folyamán megölték a Hamasz több tucat terroristáját, terrorista infrastruktúrát és katonai egységeket semmisítettek meg.

“A Gázai övezetben a terroristákkal folytatott tűzharcban az izraeli hadsereg katonái több tucat, magukat épületekben elbarikádozó, és az izraeli erőkre támadó terroristát öltek meg” – közölte a hadsereg szóvivője.

“Az egyik esetben a harcosok irányította repülő eszközzel felrobbantottak egy épületet, amelyben a Hamasz terrorszervezet több mint húsz fegyverese gyülekezett” – jelentették.

“Éjszaka az izraeli harcosok a Gázai övezetben felfegyverzett terroristákat azonosítottak, akik páncéltörő rakétát készültek elindítani a Gázai övezetben található Azhar Egyetem környékén” – ismertettek egy másik incidenst, melyben vadászgép végzett a palesztin fegyveresekkel.

“Az elmúlt napon körülbelül hatszáz gázai célpontot támadott Izrael, köztük lőszerraktárakat, búvóhelyeket, valamint a Hamasz hadműveleteinek gyülekezőhelyeit és légelhárító állásait” – közölte a szóvivő.

Az izraeli katonák Ciszjordániában, Dzseninben razziát hajtottak végre az éjszaka folyamán. A dzsenini menekülttáborban a terrorista infrastruktúra felszámolásán dolgozó izraeli erők tűzharcba keveredtek palesztin fegyveresekkel, melyben négy palesztin fegyveres életét vesztette, és többen megsebesültek.

A többi között drónokat, lőszert, és járművek felrobbantására szolgáló robbanószerkezeteket találtak a fegyveresknél, melyeket a tűzszerészek megsemmisítettek. Az izraeli katonák drónokkal is támadták a palesztin iszlamistákat.

Palesztin jelentések szerint az izraeli egységek több mint száz katonai járművel és több irányból indították a rajtaütést Dzseninben, két katonai buldózer is részt vett az akcióban, miközben felettük drón is repült. Megsemmisítették a dzsenini menekülttábor bejáratánál lévő kaput, amelynek felirata az volt, hogy “a tábor ideiglenes állomás a visszatérésig”.

Az északi, a libanoni határnál kialakult fronton az Iszlám Dzsihád katonai ága, az Al-Kudsz Brigádok két embere haláláról számolt be, akik a libanoni határnál fekvő Hanita kibucnál az izraeli katonákkal kitört tűzharcban vesztették életüket.

Az északi határnál egy izraeli tartalékos katona életét vesztette, ketten pedig súlyosan megsebesültek egy tank felborulásánál.

Főkép: Rakéták kilövése Gázából, ma reggel – Fotó: Jack Guez / AFP

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.