Aludtunk?

Ma érkezik haza a 300 000. izraeli a háború miatt. Tökéletesen érzem, hogy miért. Szavakba önteni nehéz. Van itt valami, ami miatt én sem tudnék elköltözni innen. Szent a föld, a tenger, a felhők, szent minden. Mit jelent ez? Nem tudom elmondani. Mágnes. Itt olyan emberek vannak, mint én. Nem érzem magam fura külsősnek. Enyém a sivatag, enyém a tenger, a felhők, a minden. Az elmúlt hetek életem eddigi legnehezebb része volt. Fáj a derekam, gyógynövények segítenek aludni, és naponta átlagosan négyszer sírok. De. Csakazértis. Anyátok. Megyek a lőtérre, ahol sok hasonló vénasszony van. Mi maradunk. Ez biztos.

Mai sírva nevetős: A délelőtti szirénázáskor otthon még potyogtak a könnyeim. Mert megengedhettem magamnak. Délután dolgoztam a kibucban. Éppen társasoztunk, amikor megszólalt a sziréna. Láttam a rémületet és lecsaptam a gyerekekre, hogy mi ez a hiszti, nem értem. Gyakorlat van. Adott helyre kell állnunk 10 percig, és vége. Mi ebben a nehéz? Háború esetén visítoznak az emberek, na de ócska kis gyakorlat van, lehet, hogy lesz újra, mert nem voltak túl gyorsak, szégyen ez. Letelt a tíz perc és játszottunk tovább. Vigyorogtam magamban és a vállamat veregettem. Arról elfeledkeztem, hogy az étteremben vacsorázunk majd, ahol az összes ismerős a lelkünket akarja ápolni. Nem sikerült vacsoráznom, mert minden embert, aki az asztalunkhoz közeledett, időben tájékoztatnom kellett arról, hogy csak gyakorlat volt, ez a hivatalos nálunk. Volt, aki túl közel jött már, és csak úgy tudtam megállítani, hogy átöleltem és a fülébe súgtam a mi valóságunkat, el ne rontsa a nyugalmunkat. Hát annak a pasinak a döbbent tekintetét nem felejtem el egy darabig, akivel csak fejbiccentős kapcsolatom volt eddig 😂

Aludtunk? Ezek a drogos, elmebeteg kecskepásztorok föld alatti várost építettek a segélyekből és a támogatók pénzéből, ameddig mi bárgyún henyéltünk. Egyszerűbb volt ez nekik, mint tanulni vagy dolgozni. Mi most a cél? Mert nem a terület, a normális élet, az biztos. Fájdalmat, szenvedést okozni? Sikerült. Nem kiheverhető sérüléseink vannak. Ez most egy kétségbeesett, dühös és gyanakvó közösség. A legnagyobb kereslet a fegyverre van. Beszéltem olyanokkal, akik Ukrajnából menekültek ide, nyugalmat remélve. Talán nem is érdemes már a földön nyugalmat, békét keresni. Nincs olyan hely. Akik most megélik ezt, sosem fognak már mélyen aludni. Nem tudom elképzelni, hogy valaha még önfeledten bóklászom a sivatagban, hátra sem nézve, fegyver nélkül. Valaminek vége lett október hetedikén örökre. Ébernek kell maradnunk. Míg mi aludtunk, egy sátáni közösség edzett, erősödött.

oroszlán alszik egy fán

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.