Izrael módosította az október 7-i terrortámadás halálos áldozatainak a számát

Izrael a korábbi 1400-ról 1200-re módosította a Hamasz Izrael területén október 7-én végrehajtott támadása áldozatainak a számát, miután több holttestet a palesztin iszlamista szervezet fegyvereseként azonosítottak – közölte a külügyminisztérium szóvivője.

Az izraeli hatóságok azért tették közzé ezt az adatot, mert immár úgy vélik, hogy sok azonosítatlan holttest a Hamasz terrortámadásában részt vett fegyvereseké, nem pedig izraeli áldozatoké – mondta Lior Haiat szóvivő az AFP francia hírügynökségnek.

„A Hamasz terroristái hidegvérrel meggyilkoltak mintegy 1200 embert, és 240-et elraboltak, közöttük csecsemőket, gyermekeket, nőket és időseket” – áll az izraeli minisztérium által pénteken kiadott, immár a felülvizsgált adatot tartalmazó közleményben.

A korábbi – 1400 áldozatra vonatkozó – adatot a támadást követő héten állapították meg, és azóta érvényben volt.

Az október 7-i támadás után Izrael háborút hirdetett a Gázai övezetet irányító Hamasz felszámolására. A palesztin terület elleni szüntelen légitámadásokban a Hamasz egészségügy-minisztériuma szerint több mint 11 ezer ember halt meg, közöttük több mint 4500 gyermek.

Címlapkép: A háborúban elesett izraeli katona temetése Jeruzsálemben 2023. november 2-án – Fotó: Yahel Gazit / AFP

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.