Több palesztin fegyveres életét vesztette az izraeli hadsereg éjjeli razziáin Ciszjordániában

Az izraeli hadsereg honlapja szerint öt, palesztin források szerint hét palesztin vesztette életét a hadsereg éjszakai razziáin Ciszjordániában.

A terrorellenes rajtaütés során a dzsenini menekülttáborban tűzharc tört ki az izraeli katonák és a palesztin fegyveresek között, melyben öt palesztint megöltek, többeket megsebesítettek, és letartóztattak huszonegy körözött személyt – jelentette hadsereg.

Az akcióban az utak alatt és mellett elhelyezett pokolgépeket semlegesítettek az izraeli tűzszerészek. A kiterjedt házkutatásokban fegyvereket, sok lőszert, katonai felszereléseket találtak, és felszámoltak két, izraeli csapatmozgásokat megfigyelő központot.

Az izraeli erők egy légi eszköz segítségével megtámadtak egy őket veszélyeztető fegyveres terrorista osztagot. Letartóztattak, és átadtak a biztonsági erőknek számos olyan terroristát, akiket a légicsapás megsebesített.

Az izraeliek a Sin Bet belbiztonsági szolgálat információi alapján elfogta a rejtekhelyén bujkáló, a Hamasz terrorszervezettel kapcsolatban álló Oszama Issza Muhammad Bni Pedelt, akit az augusztusi huvarai lövöldözéssel gyanúsítanak, melyben megöltek egy izraelit.

Emellett az izraeli csapatok felkutattak és megsemmisítettek egy robbanóanyag-laboratóriumot, majd hírszerzési információk alapján üldözőbe vettek egy, a dzsenini menekülttábort elhagyó járművet. Az izraeliek elfogták az autót és a benne tartózkodó három körözött terroristát.

Éjjel összesen huszonkilenc körözött palesztint fogtak el Ciszjordániában, közülük huszonegyet a dzsenini menekülttáborban folytatott kiterjedt terrorellenes hadműveletben. A háború október 7-i kezdete óta eddig mintegy kétezer körözött palesztint tartóztattak le Ciszjordániában, közülük mintegy ezeregyszázan a Hamaszhoz tartoznak.

Címkép: Romok a dzsenini menekülttáborban, ma reggel – Fotó: Raneen Sawafta / Reuters

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.