Hamasz: meghalt a legfiatalabb túsz és családtagjai

Kfir Bibász, 10 hónapos csecsemő
Kfir Bibász, 10 hónapos csecsemő

Egy korábbi izraeli légitámadásban meghalt a Gázai övezetbe elhurcolt túszok közül a legfiatalabb, egy 10 hónapos csecsemő, valamint 4 éves testvére és édesanyjuk – közölte szerdán a Hamasz palesztin terrorszervezet fegyveres szárnya, az Izzedin el-Kasszam Brigádok.

A tájékoztatás szerint Kfir Bibász, Ariel Bibász és anyjuk, Shiri Bibász halt meg. Az izraeli hadsereg közölte, hogy ellenőrzik az Izzedin el-Kasszam Brigádok állítását az október 7-i támadás alkalmával Izraelből elhurcolt túszok haláláról. A hadsereg azt is hangsúlyozta, hogy „a Hamasz felel a Gázai övezetben lévő túszok biztonságáért”.

Az anya a két kisfiával az elrablás pillanataiban

„A Hamasz terrorszervezet továbbra is kegyetlenül és embertelenül viselkedik” – szögezték le a közleményben, hozzátéve, hogy a Hamasz „veszélyezteti a túszokat, köztük a gyermekeket is”.

A palesztinok a Telegram-oldalukon közölték azt is, hogy az ideiglenes tűzszüneti megállapodás keretében tervezett fogolycserétől függetlenül, az orosz állami vezetés kérelmére szabadon engednek két orosz túszt. Musza Abu Marzuk, az iszlamista szervezet politikai bizottságának tagja és külügyi osztályának vezetője elmondta, hogy a két nő szabadon engedését gesztusnak szánják Moszkva felé.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.