Abbasz: Le kell fegyverezni a terrorszervezeteket

Abbasz: Le kell fegyverezni a terrorszervezeteket

A Raam párt elnöke, Manszur Abbasz kneszet-képviselő egy CNN-nek adott interjúban azt mondta, hogy az Izrael és a palesztinok közötti konfliktus megoldásának módja a terrorszervezetek lefegyverzése.

“A múltat ​​tekintve a terrorszervezetek azon döntése, hogy az erőszakot választják céljaik eléréséhez, mindig is kudarcot vallott. És ezeknek az akcióknak az áldozata mindig is a palesztin nép volt, aki megfizeti az árát” – mondta Abbasz.

Hozzátette, hogy véleménye szerint a konfliktus megoldása felé vezető út az erőszakos ellenállás leállítása és “nemzeti mozgalom létrehozása a Palesztin Hatóság alatt, amely egy Izrael mellett létező állam létrehozására törekszik”.

Abbasz az interjúban azt is kijelentette, hogy a Hamasz október 7-i támadása a vallás és minden emberi érték ellen szól, amelyben az iszlám hisz.

“Bármilyen ártatlan emberek elleni fellépés ellentétes az iszlám törvényeivel, mi elítéljük ezt, az ilyen cselekedeteket nem szabad igazolni” – fogalmazott.

Címkép: Manszur Abbar – Fotó: Ahmad Gharabli / AFP

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.