A Hamasz szerint visszaverték az izraeli különleges erők egyik túszmentési kísérletét

A Hamasz fegyveres szárnya pénteken azt állította, hogy visszaverte az izraeli különleges erők egyik túszmentési kísérletét a Gázai övezetben, és egy fogoly és több izraeli katona is életét vesztette.

Az Ezzedin al-Kasszam Brigádjai Telegramon közzétett nyilatkozatában azt mondta, hogy harcosai észrevették a különleges erők mentési kísérletet végrehajtó egységét, megtámadták őket, több katonát megöltek és megsebesítettek. Az incidens helyszínét nem pontosították.

A terrorszervezet közleménye szerint a túszmentési kísérlet során meghalt a túszként fogva tartott. 25 éves Szaar Baruh izraeli katona. Az Izrael által az elhurcoltakról közzétett listán szerepel egy Szahar Baruh nevű 24 éves izraeli diák neve is, akit október 7-én hurcoltak el otthonából a terroristák.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.