Fuck Hamas – nagy a kiborulás a világban egy listavezető izraeli rap számtól

Az eddigi egyetlen, a felhőtlen hétvégi bulizást és az ezzel járó nem túl bonyolult életszemléletet megéneklő Kistáska (Tik katan) című dalukról ismert rapper pár, Nes és Stilla új dala a listavezető ezekben a napokban Izraelben. A Harbudarbu, amelyet a duó október 7-e után írt, és ami az izraeliek és a Gázában harcoló katonák kedvét és tetterejét kívánja erősíteni, máris óriási felháborodást váltott ki az arab világban, és a palesztinok ügyét (elvileg) támogató celebek körében.

A Harbudarbu arabul anarchiát, de inkább erőszakot és háborúskodást jelent, és a dalban azt mondják el monoton-ütemesen, hogy ne gondolja az amálek (Izrael bibliai ellensége, értsd ugye a Hamasz), aki kijött a föld alatti alagutakból, aki megtervezte, aki végrehajtotta és aki ennek szurkol, hogy nem kapja meg méltó büntetését. Ehhez az izraeli katonai egységek nevét sorolják, elmesélik, hogy most mindenkit behívtak katonának, izraeli zászlót lengetnek és magukra írják, hogy Fuck Hamas.

A katari székhelyű Al Jazeera hálózat a napokban azzal a felirattal tette közzé a két huszonéves klipjét a közösségi médiában, hogy ez az Izraelben jelenleg legnépszerűbb dal egyenesen népirtásra ösztönöz.

Jess Williams amerikai színész (Grey’s Anatomy), aki azonosul a palesztinokkal és élesen elítéli Izraelt, szintén a genocídium vádjával megkommentelve osztotta meg a videót követőivel. A legélesebben eddig a Hamasz támogatása miatt a Playboytól elbocsátott pornósztár, Mia Khalifa szólt be a rap sláger miatt. Őt ugyanis a dalban Bella Hadiddal és Dua Lipával együtt Izrael ellenségei között sorolják fel a Hamasz vezetői társaságában, akiknek kutya vége lesz, az arab közmondással szólva és idézve, miszerint „minden kutyának eljön az ő napja”. Szerinte ez egyenesen a meggyilkolására ösztönöz, bár az nem tetszik neki, hogy az izraeli banda még a genocídiumot sem tudja önállóan megoldani, és elkolonizálta hozzá a rapet is.

„Mia Khalifa egy idióta” – kommentelte válaszul Stilla, a produkció közös nyilatkozatában pedig azt írják: „Örülünk, hogy a dal ilyen komoly eszmecserét generált világszerte, és hogy mindenki tudni fogja és emlékezik majd, hogy erős nemzet vagyunk, erős hadsereggel, és ami a legfontosabb, mindenki megkapja, ami kijár neki.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.