Putyin Netanjahunak: Moszkva kész segítséget nyújtani a polgári lakosságnak

Oroszország kész segítséget nyújtani az izraeli-palesztin konfliktusövezetben élő civilek szenvedésének enyhítéséhez – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott vasárnapi telefonbeszélgetése során a Kreml sajtószolgálata szerint.

A moszkvai tájékoztatás értelmében az eszmecsere középpontjában a konfliktusövezetben kialakult kiélezett helyzet, különösen a Gázai övezetben tapasztalható katasztrofális humanitárius helyzet állt. Putyin megerősítette elvi álláspontját, amely elutasítja és elítéli a terrorizmus minden megnyilvánulását, ugyanakkor rendkívül fontosnak tartja, hogy a terrorfenyegetésekkel szembeni fellépés ne járjon ily súlyos következményekkel a polgári lakosság számára.

“Az orosz fél kész minden lehetséges segítséget megadni a civilek szenvedésének enyhítéséhez és a konfliktus de-eszkalálásához” – hangoztatta az államfő az orosz közlemény szerint.

A felek kifejezték érdekeltségüket az együttműködés folytatása iránt az orosz állampolgárok és családtagjaik evakuálásának, valamint a Gázában fogva tartott izraeliek szabadon bocsátásának kérdésében. Megállapodtak a kapcsolattartás  fenntartásában.

Címkép: Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök – Fotó: EPA / Mikhael Klimentyev / SPUTNIK / KREMLIN

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.