Az izraeli hadsereg tévedésből lelőtte a Hamasz három megszökött túszát a Gázai övezetben

Szamer Fuad al-Talalka, Jotam Hajim és Alon Shamriza

Az izraeli hadsereg (IDF) tévedésből lelőtte a Hamasz palesztin iszlamista terrorszervezet három megszökött túszát Szadzsijában, a Gázai övezet északi részén – közölte pénteken este egy katonai szóvivő.

Az IDF közölte, hogy az eset helyszínének átvizsgálásánál gyanakodni kezdtek a halottak kilétével kapcsolatban. A holttesteket Izraelbe vitték vizsgálatra, és ott kiderült, hogy három izraelit lőttek le a katonák, mert terroristának vélték őket.

Egyikük Jotam Hajim volt, akit Kfar Aza kibucból hurcoltak el október hetedikén a Hamasz terroristái. A másik a Nir Am kibucból elrabolt, de Hora beduin faluban élő Szamer Fuad al-Talalka volt, a harmadik pedig Alon Shamriza.

“Az IDF mély sajnálkozását fejezi ki az eset miatt, osztozik a családok gyászában, és továbbra is minden erőfeszítést megtesz a további elraboltak hazajuttatása érdekében” – közölte a katonai szóvivő.

“Feltételezésünk szerint a három izraeli túsz egy tűzpárbaj zűrzavarát kihasználva tudott elmenekülni a terroristák keze közül, vagy a fogva tartók egyszerűen magukra hagyták őket néhány nappal korábban” – mondta Daniel Hagari szóvivő. “Tragikus hiba történt, amelyet alaposan kivizsgálnak, és az események minden mozzanatát nyilvánosságra fogjuk hozni” – tette hozzá.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.