Manszur Abbasz: Ben-Gvir és társai szinte reménykedtek egy újabb arab felkelésben október 7-e után

A Raam párt elnöke, Manszur Abbasz kneszet-képviselő tegnap azt mondta, hogy “október 7-e után Ben-Gvir és társai az arab társadalomban a “Falak Őrzője 2” (שומר החומות) mintájára vártak felkelést, sőt szinte reménykedtek, hogy ez megtörténik. Ezt a Berl Katznelson Foundation és a Mitvim Izraeli Regionális Külpolitikai Intézet konferenciáján jelentette ki. „Szerencsére az izraeli arab társadalom polgári elkötelezettségét prioritásai közé helyezi, és nem történik semmi erőszakos incidens” – tette hozzá.

“Optimista vagyok” – folytatta Abbasz. “Izrael Állam palesztin polgárai látják a nehézségeket mindkét oldalon, és hídként szolgálhatnak a békéhez, hogy helyreállítsák az elmúlt két hónapban tapasztalt szinte teljes pusztítást. Itt lehetőség nyílik a bizalomépítésre, a kapcsolatok szövetének megőrzésére, javítására, a civil partnerség megvalósítására, amelyet a változás (Bennett-Lapid) kormánya idején indítottunk el. Összefoghatunk és együtt kezelhetjük az izraeli társadalom mély problémáit” – mondta.

Címkép: Manszur Abbasz – Fotó: AP

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz