Halottnak nyilvánítottak egy újabb gázai túszt Izraelben

Halottnak nyilvánítottak Izraelben egy újabb gázai túszt, Gadi Hagai-t – jelentette közössége, Nir Oz kibuc pénteken.

A hetvenhárom éves Hagai-t feleségével, a hetvenéves Judy Weinsteinnel együtt hurcolták Gázába október 7-én a Hamasz terroristái. Weinsteint sebesülten továbbra is fogságban tartják, ő a legidősebb női túsz.

Gadi Hagai és Judy Weinstein

Halottá nyilvánítása nyomán Hagai-nak már csak a holttestét őrzik a terroristák a Gázai övezetben. A kibuc nem közölte, hogy honnan származik az infomáció, amely alapján bejelentették halálát.

Gadi Hagai négygyermekes apa és hétgyermekes nagyapa volt, nyugalmazott szakács és dzsesszzenész, fuvolaművész, aki az izraeli hadsereg zenekarában is játszott. A házaspár az egyesült Államokból vándorolt be Izraelbe, s mindketten kettős állampolgárok. Weinstein New York-ban született, nyugdíjas tanár, mindketten támogatták a palesztinokkal folytatott békefolyamatot.

Gadi Hagai – Fotó: Dave Sweeney

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.