Rollerek tankok helyett minden palesztinnak és minden izraelinek

Izraeli férfi egy tankon
Fotó: B. Mendel / Izraelinfo

80 napja távol Budapesttől eljött az idő, hogy megszüntessem a Tier előfizetésemet. Nem tudom, mióta fizetek elő, és persze nem használom, hiszen a Negev-sivatagban nincs elektromos roller. Az ügyfélszolgálaton a hívásomat egy Mohammad nevű ember fogadta. Mondta, sajnálja, hogy távozom, és reméli, hogy hamarosan újra tudom használni a Tier szolgáltatását. A végén egy hónapot jóváírt nekem és boldog új évet kívánt. Viszont kívántam, és mondtam, hogy ezért vagyok Tier-es és nem Lime-os, mert a Tier ügyfélszolgálata sokkal jobb. Mondta, hogy ez a legjobb pontja a napjának, mert valaki elismeri a munkáját és hálás érte. Ha Mohammad tudná, hogy izraeli vagyok, lehet, máshogy nézne ki ez a beszélgetés.

Akkor jöttem rá, hogy milyen szép világ lenne, ha tankok helyett mindenki rollerezne.

Kiszámoltam, hogy egy tankból átlagosan 1806 rollert lehet készíteni. Izraelnek (nem tőlem tudjátok) van 5000 tankja.

Ez 9 285 714 roller. Szóval jutna egy roller minden Izraelinek, és minden Palesztinnak is.

Sokat rollereztem Budapesten, és tudom azt, hogyha rollerezik az ember, akkor nem gondol háborúra. Nem akar senkit megerőszakolni, senkinek a torkát elvágni és persze senkit nem akar túszul ejteni.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.