Fischer Iván Izraelben

Fischer Iván, a számos díjjal kitüntetett magyarországi karmester, zeneszerző – továbbá a Budapesti Fesztiválzenekar és a Berlini Koncertház zeneigazgatója, a Brit Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli tagja, a Francia Művészeti és Irodalmi Rend lovagja – sokadik fellépését ünnepelte álló tapssal a Tel Aviv-i közönség a Charles Bronfman auditórium Lowy koncerttermében.

A Maestro az Izraeli Filharmonikus Zenekar meghívására érkezett a tíznapos izraeli turnéra.

A hangversenyek műsorán Dvořák, Saint-Saëns, Debussy, Ravel és Satie művei szerepelnek. Csellószólistaként a zseniális Julian Steckel lép fel.

A koncert indítása egészen rendhagyó, ugyanis a zeneművek megszólaltatása előtt Fischer Iván a közönséghez fordul és személyes együttérzését fejezi ki az október 7-i Fekete Szombat áldozatai, az elesett katonák, az eltűntek és elraboltak családtagjai iránt.

A fenti videóban erről is kérdeztük a nagyszerű karmestert.

Videó: Frank Peti és Vadász Éva

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.