Közvélemény-kutatás: Az amerikai felnőttek fele úgy gondolja, hogy Izrael gázai hadművelete “túl messzire ment”

Lakóhelyüket elhagyni kényszerülő palesztinok menekülnek Khan Yunisból Rafahba, kedden – Fotó: Ibraheem Abu Mustafa / Reuters

Az Egyesült Államokban élő felnőttek 50%-a úgy gondolja, hogy Izrael katonai művelete a Gázai övezetben “túl messzire ment” – derül ki a Nork Center és az AP hírügynökség ma közzétett új felméréséből.

Ez 10%-os növekedést jelent ezen egy novemberi hasonló felméréshez képest. A változás főként a magukat republikánusnak valló, illetve független jelölteket támogató válaszadók pozícióinak megváltozására vezethető vissza.

A felmérés eredményei szerint a demokrata szavazók 63%-a ért egyet azzal az állítással, hogy Izrael túl messzire ment – ​​ez 5%-os növekedés a novemberi hasonló felméréshez képest.

A republikánusok 33%-a ért egyet a novemberi 18%-hoz képest (15%-os növekedés), a független jelölteket támogatók körében pedig 52%-uk ért egyet a novemberi 39%-hoz képest (13%-os növekedés).

A felmérésből az is kiderül, hogy az Egyesült Államok felnőtt lakosságának mindössze 31%-a támogatja azt, ahogy Joe Biden elnök kezeli a konfliktust, és a demokratáknak csak 46%-a támogatja azt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.