IDF: Több tucat palesztin fegyveressel végeztek Han-Juniszban

Izraeli katonák a Gázai övezetben – Fotó: IDF

Újabb műveleteket hajtott végre az izraeli hadsereg (IDF) a Gázai övezetben, Han-Junisznál; a fegyveres erők hétfői közleménye szerint a város déli részén folyó harcokban több tucat palesztin fegyveressel végeztek.

A hadsereg azt is bejelentette, hogy vasárnap támadást intézett a Gázai övezetet ellenőrző Hamasz terrorszervezet fegyveres szárnyát, az Izzedin al-Kasszam Brigádokat vezető Mohammed Szinvar – a Hamasz gázai vezetője, Jahja Szinvar öccsének – irodája ellen, ahol feltehetően az Izrael elleni október 7-i támadást megtervezték.

Az IDF emellett ismét műveleteket indított az övezet északi részén is, ahol a Gázát irányító Hamasz terrorszervezet fegyveresei újra erőre kaptak, valamint razziákat tartott hétfő éjjel Ciszjordániában.

Ez utóbbiak során 33 palesztint vettek őrizetbe.

A Palesztin Foglyok Egyesülete nevű emberi jogi szervezet adatai szerint október 7-e óta több mint 6500 embert vettek őrizetbe a területen.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.