Az Ablak: a szabich és a falafel Mekkája Galilea szívében

Van kedvetek egy vidám, gyors, olcsó és szuper ízletes ebédhez Karmielben?

Menjetek az Ablakba (Hachalon – החלון), ami egy bájos kis hely a városközpontban, a régi buszpályaudvar közelében, ahol korábban buszjegyeket árultak. Fiatalos és színes hangulattal, kiváló szabichhal, melegen ajánlott zöld falafellel és a Galil mikrosörfőzde különleges sörével.

A helyet egy közeli mosávból való két jó barát, Guy és Yahav alapította, és Maajan irányításával működik lassan két éve. Az Ablakban a kulináris szenvedély és az étel iránti szeretet minden egyes részletben érezhető:

A nyertes szabich “ablakos” változata egy padlizsánnal kezdődik, melyet vastag szeletekre vágva, burgonyalisztbe mártva mély olajban kívülről ropogósra sütnek, belül viszont puha és omlós marad. A pitába kerülő összetevők frissek és helyben készülnek, beleértve a savanyúságot, a káposztasalátát, a vöröshagymát, a zöld fűszernövényeket, a főtt tojást és a kiváló erős paprikát.

A falafelük zöld, tele fűszernövényekkel, ropogós és ízletes. Különlegességük az úgynevezett taszbich (komplexus – תסביך), a szabich és a falafel ötvözete 😊.

És ha valaki gluténmentes ételt keres, ne aggódjon, mert itt a pitán kívül minden gluténmentes, és az étel tányéron is tálalható.

Tehát, ha unjátok az átlagos élelmiszerláncokat, látogassatok el az Ablakba, ahol kiváló minőségű, gondos odafigyeléssel készített és mégis olcsó szabich- vagy falafeladagokkal várják a vendégeket. Az már csak hab a tortán, hogy ezzel egy helyi, galileai és autentikus vállalkozást támogattok.


Árak:
Szabich: 28 sékel, Falafel: 20 sékel, Taszbich (a kettő kombinációja): 28 sékel. A katonák ingyen ehetnek.

Hachalon, Haemek 1, Karmiel. 04-8254445

Nyitva: vasárnap-csütörtök 10:30-17:30, péntek 10:30-15:00

Fotók: Az Ablak Facebook-oldala

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.