Fenyegetés miatt fokozták a biztonsági intézkedéseket Izrael hágai nagykövetsége körül

Fenyegetés miatt fokozták a biztonsági intézkedéseket Izrael hágai nagykövetsége körül, a környéket lezárták, a helyszínre robbanóanyag-szakértők érkeztek – jelentette be Jan van Zanen hágai polgármester pénteken, az Omroep West holland hírportálnak nyilatkozva.

Hangoztatta, hogy “a fenyegetést nagyon komolyan kell venni”. Hozzátette: további intézkedésekre is szükség van, de azok jellegéről nem kívánt nyilatkozni.

Még nincs döntés arról, hogy a most bevezetett intézkedések meddig maradnak érvényben.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, pontosan milyen fenyegetésről van szó.

- Hirdetés -

Van Zanen azt is elmondta, hogy a városvezetés kapcsolatban áll a nagykövetség környékén található szervezetekkel, amelyeket szintén érintenek az extra biztonsági intézkedések.

A Gázai övezetben zajló izraeli-palesztin fegyveres konfliktus Hollandiában is feszültségeket okoz. Az ENSZ Nemzetközi Bíróságának otthont adó hágai Békapalota előtt januárban több csoport tüntetett Izrael ellen a Dél-Afrika által benyújtott népirtási vádakkal kapcsolatban. Korábban a védelmi minisztérium épületére vörös festéket öntöttek, tiltakozva az ellen, hogy Hollandia F-35-ös vadászgépek alkatrészeit szállítja Izraelnek.

Címlapkép: Hágában fenyegetés miatt lezárták az izraeli nagykövetség környékét – Fotó: AFP

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.